Knapptråd/Top Stitch

Tråden är trespunnen vilket betyder att den skapar ett tredimensionellt utseende. Den ”lägger” sig ovanpå tyget och förhöjer effekten på sömmarna. Den finns i 80 enfärgade nyanser.

När du syr med den här tråden rekommenderar vi att du har vanlig sytråd som undertråd. När jag sydde sömmarna som visas på bilden använde jag en Top Stitch-nål grovlek 100, tyget är ett kraftigt skinn.

Tråden finns även i PET-variant, dvs tillverkad av återvunnet material.

På instagram kan du hitta mer inspiration om Knapptråd/Top Stitch genom att söka på hashtag:
#gutermannknapptråd

Det här är en tråd som förvillade mig med sitt namn! När jag själv hade butik och sålde Gütermann-tråd så hade jag inte den i mitt sortiment. Anledningen var att jag är inte ett så stort fan av att sy för hand och jag sålde symaskiner så varför skulle jag ha en tråd vars syfte var att sy knapphål för hand.

Jag erkänner … jag tog inte reda på mer om tråden och idag önskar jag att jag hade gjort det. Det engelska namnet är Top Stitch och hade jag sett det hade jag reagerat. Men bättre sen än aldrig!

Att sy fina stickningar är något som jag älskar och då är den här tråden underbar. Det blir så fint så man kan få tårar i ögonen som jag brukar säga 🙂 Den är anpassad för att bli fin med raksöm, dekorsömmar är den för kraftig för och då rekommenderar jag tråden Deco Stitch 70.