Deco Stitch 70

Deco Stitch 70 är en polyestertråd som är trespunnen vilket betyder att den skapar ett tredimensionellt utseende. Den ”lägger” sig ovanpå tyget och förhöjer effekten på sömmarna. Den finns i 36 enfärgade och 12 multifärgade nyanser.

Den passar utmärkt när du ska sy dina fina mönstersömmar!

När du syr med den här tråden rekommenderar vi att du har vanlig sytråd som undertråd. När jag sydde sömmarna som visas på bilden använde jag en Top Stitch-nål grovlek 90.

Tråden går även utmärkt att maskinbrodera med, tänk dock på att inte använda den till för täta broderier.

På instagram kan du hitta mer inspiration om Deco Stitch 70 genom att söka på hashtag:
#decostitch70


Här är den nyansen som jag använde i projektet ovan, den har nr 9852.

>> Ladda hem fjärilsbroderi


Här har jag använt Deco Stitch 70 när jag sydde en kedjesöm på en Covermaskin. Jag ritade upp ett rutnät på baksidan, det är ett fuskskinn som jag använder. Jag började att göra en provbit för att se hur det blev, jag gillade det 🙂 så det kommer bli på något av mina kommande projekt!