Boken

Kolla in videon där jag visar sex uppslag från boken.

Fas 2 i boken handlar om olika broderitekniker som t ex applikation, cutwork, yarn och pop-up. Jag har valt ut femton olika och går igenom dem i detalj. Vissa av dem har även varianter som t ex applikation som kan göras på flera olika sätt.

För att du lätt ska kunna sätta igång och prova själv har jag skapat nitton broderier som du kan ladda ner efter att du köpt boken. Broderierna kommer finnas tillgängliga i olika format (vp3, jef och pes) för att passa märken som Husqvarna, Pfaff, Bernina, Janome och Brother.
Här visas tre av de nitton som ingår
>> Kolla in alla

Det är en märklig och mäktig känsla som jag får när bokens layout växer fram.

Här får du en sneak-peak på två uppslag, redigering pågår så allt är inte hugget i sten än. I den här fasen ser vi vad som saknas och vad som bör bytas ut så mitt jobb har varit att skapa nya broderier som matchar, brodera om i andra färger och fota existerande projekt jag har för att få en bättre kvalitet på bilderna.
Jag älskar det här jobbet och känner mig stolt! Tack alla som finns runtomkring mig som peppat och ifrågasatt på bästa sätt❤️💜

Bakgrund

Hur kommer det sig att just jag skriver en bok om Älska Maskinbroderi?

Att jag älskar maskinbroderi är ju ingen nyhet men här kan du läsa hur det hela startade ❤

Vid den här tiden förra året fanns inte det på min världskarta att jag skulle skriva en bok! Jag hade några veckor tidigare varit på en ”Skrivfest” i Askersund. Anledningen till att jag åkte dit var att jag kände att jag behövde inspiration, höra folk som brann för sina idéer och hoppades att det skulle smitta av sig på mig.
Jag kände mig låg och energifattig! Hade under två år av pandemin sorterat alla mina tidigare kurser och bilder.

Ett enormt jobb med tanke på att det var material framtaget under en 11-årsperiod! Mitt mål var att kunna justera och förfina det jag tidigare gjort för att skapa nya kurser och sedan resa runt hela Sverige och inspirera och lära ut. Men jobbet att sortera tillsammans med pandemin gjorde att jag började misströsta och självförtroendet dalade.

Just vid den tiden klev Tarmo in och gav mig en artificiell käftsmäll. Jag skulle kunna säga en spark i baken men det var mer som en käftsmäll. En smäll som fick mig att vakna upp igen.

Han sa följande:

menar du på fullaste allvar att du ska sluta med det som gör dig glad och som du är duktig på

Tarmo, november 2021

De orden gick rakt in i mig. Jag kunde inte tänka på något annat än dessa ord och innebörden under en hel vecka. Sedan en natt vaknade jag bara och sa till mig själv ”Jag ska skriva en bok om maskinbroderi”. Jag vill förmedla den underbara världen av att Älska Maskinbroderi. Målet med boken är att du som läsare ska känna att jag ”håller dig i handen”, guidar och uppmuntrar till att fortsätta lära dig och sedan utforska mer.

Detta står skrivet på förstasidan i den anteckningsbok jag har till bokprojektet. Jag läser det ibland för att påminna
mig själv om vad viktigt det är för mig att skapa!


Nu kände jag hur min energi kom tillbaka med 200%, inom kort hade jag gjort en struktur över innehållet i boken och skrivit en innehållsförteckning. Efter det var jag med på en onlineträff med Inger Lundin (https://skrivarkurs.ingerlundin.se/) som handlade om att skriva en faktabok. För jag tänkte att genren faktabok var nog den som passade bäst in. Jag fick tips om mer litteratur att läsa, kollade best practice på andra faktaböcker och insåg att detta var ju inte helt lätt, men så roligt!!
(Som en parentes kan jag berätta att jag var med på hennes workshop i Askersund och hennes energi var otrolig!)

Jag satte sedan samman en projektgrupp. Karin som jag bollade innehåll och struktur med. Anna B som kontrollerar min ”svenska”, vi har kommit överens om att när jag skriver ”från hjärtat” så ska vi inte redigera så mycket :). Sedan har vi Anna W som gör layouten. När jag fick se grundlayouten första gången fick jag tårar i ögonen och gåshud. Det var så fint – hon hade tolkade mig så rätt!


Under resans gång har jag också haft 15 personer inblandade som läst mina instruktioner och testbroderat på riktigt för att försäkra mig om att jag inte hoppar över något väsentligt. Detta gäller kapitel två då jag skriver om 15 olika broderitekniker.

I väntan på att layouten ska bli klar så håller jag på med att stygnsätta 20 olika broderier i de tekniker jag beskriver i kapitel två. Dessa broderier ska ingå vid köp av boken. Det kommer även finnas mer digitalt material som t ex instruktionsfilmer, checklistor etc.

Ja boken är inte klar men den känns ändå så verklig. Jag längtar efter att hålla den i min hand och visa den för dig!

Tycker du som jag att det ska bli kul att se boken? Skicka ett mail till mig så meddelar jag dig när den är färdig.


Önskar dig en fin dag
Kram Helena