Våra kurser hålls främst i Art in Actions kurslokal på Hospitalsgatan 13 i Norrköping. Art in Action är samlingsnamnet för Gredelin och Husqvarna Tyger och Symaskiner. Du kan välja att anmäla dig till våra kurser via vårt anmälningsformulär och då betala på plats vid första kurstillfället eller så kan du välja att köpa kursen via våra webbshopar, www.husqvarnatyger.se och www.gredelin.seCa 2 veckor innan kursstart får du ett mail med mer detaljerad information gällande material etc.

Gör mer saker som gör dig glad!

Sy en väska och använd overlocksömmar

Onlinekurs där du syr en liten väska helt och hållet med overlocken (detta beroende på modell). Vi använder sömmar som t ex flatlock, täcksöm (om du har), rullfåll m.m. 
Ett bra tillfälle att lära känna din overlock lite mer. 
Vi har en facebook-grupp för detta och lägger ut beskrivning i bild och text kombinerat med små filmklipp. Du har även möjlighet att lägga in egna bilder och ställa frågor i gruppen.


Datum: går att ansluta sig när som helt

Kursavgift: 125 kr

Maila din anmälan till Helena

Folklore illustration

Nordiska museet är en guldgruva av inspiration. Vi kommer att använda bilder från deras textilsamling för att skapa stämplar, schabloner, och därmed eget collage papper som ska användas i olika illustrationer, där figurer i folkdräkter kommer att vara huvudmotivet.

Kursledare: Jacqui

Datum: 7/5/, 14/5, 21/5 och 28/5
Tid: 18-21

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Workshop Vliesofix och Vildona

Dessa material är spännande att jobba med eftersom de har klister på en- eller två sidor vilket gör att du kan jobba lager på lager. Helena visar olika användningsområden, du får sedan prova att måla, göra collage och dekorera. Detta fungerar på både papper och tyg.

Kursledare: Helena
Datum: 18 april
Tid: 11-13.15
Kursavgift: 290 kr, smörgås, kaffe/te och prova-på-material ingår

>> Skicka anmälan

 

Gouache med Jacqui

Gouache är täckande akvarellfärg och torkar därför inte permanent. Därför finns det möjlighet att ”lyfta” färgen, skrapa i den med olika verktyg och få fram spännande effekter. Vi kommer att arbeta på två figurer på en färgad Gesso grund och lära oss flera olika tekniker.

Kursledare: Jacqui

Datum: 8/5, 15/5, 22/5 och 29/5
Tid: 18-21

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Mixed Media-dagar

Under två veckodagar i juni kommer vi att prova en mängd olika tekniker, göra små böcker, börja en mixed media art journal och leka hej vilt! Boka in den här kursen som en bra början på din semester!

Kursledare: Jacqui

Datum: 26-27/6
Tid: 10-17

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Porträttkurs med Lovisa

Har du svårt att få till den där näsan? Och varför ska det vara så komplicerat med läpparnas struktur? Lovisa kommer tillsammans med kursdeltagarna att utforska ansiktets konstellationer med både kol, blyerts, akryl och akvarell (valfritt medium). Vi kommer att gå igenom ansiktets anatomi, skuggningar, färgskiftningar och hur man får till likhet. De två sista gångerna kommer vi även ha en modell som sitter för oss!

Kursledare: Lovisa Rönngren

Datum: 11/4, 18/4, 25/4, 2/5 och 16/5
Tid: 17-20

Kursavgift: 1 250 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Intresseanmälan Mixed Media helg

Den 8-9 september 2018 anordnar vi i samarbete med bl a ABF en Mixed Media-helg. Det kommer vara flertalet kurser under denna helg och om du är intresserad kan du fylla i anmälningsformuläret ( är ej någon bindande anmälan). Under våren kommer du få en inbjudan med kursbeskrivningar mailad direkt till dig. 

>> Anmäl dig här

Du kommer få ett bekräftelsemail när du har skickat in din amälan där det står att det är bindande men denna intressaanmälan är INTE det

Demon och aktivitetsdagar

Våra demon är kostnadsfria men vi vill att du föranmäler dig så vi kan planera lite bättre. Använd länken för att anmäla dig redan idag. 


Aktivitetsdag Quilt

Nu har du möjlighet att prova olika quilttillbehör som t ex frihandssömnad, sy dekorsömmar, ihopsömnad med olika hjälpmedel. Du kommer få sy en fram- och baksida till en necessär som du sedan får mönster så du kan göra ihopsömnaden hemma.

Kursledare: Helena
Datum: tisdagen den 24 april
Tid: 14-18
Aktiviteten är gratis men vi vill att du föranmäler dig

Aktivitetsdag garn och band

Nu har du möjlighet att prova olika pressarfötter som underlättar när du ska sy fast garn och band. Du kommer få dekorera ett tyg som du sedan väljer hur du vill fortsätta med.

Kursledare: Helena
Datum: torsdagen den 17 maj
Tid: 14-18
Aktiviteten är gratis men vi vill att du föranmäler dig

 
free templates